Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici, alespoň půl hodiny. Pak těsto rozválíme na tenkou placku (cca 4 mm) a rádýlkem nakrájíme delší tyčinky nebo vyválíme slabé válečky a zapleteme je do copánků. Přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti mákem, sezamem. Pečeme v předehřáté troubě zvolna dozlatova.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka