Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené ve fólii odpočinout v lednici, alespoň půl hodiny. Pak těsto rozválíme na tenkou placku (cca 4 mm) a rádýlkem nakrájíme delší tyčinky nebo vyválíme slabé válečky a zapleteme je do copánků. Přeneseme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti mákem, sezamem. Pečeme v předehřáté troubě zvolna dozlatova.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků