Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalijeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova – v průběhu pečení podlijeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko okořenit různým kořením, přidat zeleninu apod.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané