Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice. Vše promícháme a necháme chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalijeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova – v průběhu pečení podlijeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko okořenit různým kořením, přidat zeleninu apod.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chilli papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou