Nejprve smícháme pomazánkové máslo (obě) se sýrovou pomazánkou.
Do kulaté dortové formy vyskládáme první vrstvu toustového chleba, na kterou dáme část pomazánkového másla se sýrovou pomazánkou. Na to pár koleček šunkového salámu.
Následuje další vrstva toustového chleba. Potřeme zlehka máslem, na to dáme Rumcajs salát a rozprostřeme.
Opět další vrstva toustového chleba, namažeme sýrovou pomazánku smíchanou s pomazánkovám máslem a dáme pár koleček šunkového salámu. Potom následuje poslední vrstva toustového chleba, tu jsem potřela lehce máslem nebo margarínem a dala na to další kolečka šunkového salámu.
Nachystáme si plátky sýra, které rozložíme na pečicí papír tak, aby se zlehka překrývaly a dáme do předehřáté trouby. Necháme, aby se sýr spojil a dáme na dort – podle formy zakrojíme do kulata.
Opatrně odstraníme bok dortové formy a zbylou pomazánkou (pomazánkové máslo + sýrová pomazánka) potřeme boky. Já boky ozdobila obyčejně salámem, ale doporučuji zdobit strouhaným uzeným sýrem – vypadá to lépe.
Povrch dortu už zdobíme dle libosti – růžičky ze salámu, kytičky z okurek a ředkviček... Záleží na chuti a zručnosti.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové