Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme 15 minut ve vyhřáté troubě. Pak odstraníme papír a fazole. Teplotu stáhneme na 160 °C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a opékáme na něm plátky brambor asi 8–10 minut. Stáhneme z plamene, ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a směs přendáme do koláče.
Brambory posypeme sýrem, zalijeme smetanou prošlehanou s vejci, tymiánem, solí a pepřem, poklademe plátky cibule.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná