Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme 15 minut ve vyhřáté troubě. Pak odstraníme papír a fazole. Teplotu stáhneme na 160 °C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a opékáme na něm plátky brambor asi 8–10 minut. Stáhneme z plamene, ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a směs přendáme do koláče.
Brambory posypeme sýrem, zalijeme smetanou prošlehanou s vejci, tymiánem, solí a pepřem, poklademe plátky cibule.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič