Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme 15 minut ve vyhřáté troubě. Pak odstraníme papír a fazole. Teplotu stáhneme na 160 °C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a opékáme na něm plátky brambor asi 8–10 minut. Stáhneme z plamene, ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a směs přendáme do koláče.
Brambory posypeme sýrem, zalijeme smetanou prošlehanou s vejci, tymiánem, solí a pepřem, poklademe plátky cibule.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek