Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru, posypeme fazolemi a zapékáme 15 minut ve vyhřáté troubě. Pak odstraníme papír a fazole. Teplotu stáhneme na 160 °C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a opékáme na něm plátky brambor asi 8–10 minut. Stáhneme z plamene, ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a směs přendáme do koláče.
Brambory posypeme sýrem, zalijeme smetanou prošlehanou s vejci, tymiánem, solí a pepřem, poklademe plátky cibule.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, která ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé kousky…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení