Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené cibule, přidáme papriky, rajčata a mrkev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme troškou vody a pod pokličkou necháme pár minut podusit.
Pak si připravíme bešamel z másla, hladké mouky, mléka, nastrouhaného eidamu, špetky soli. Uzené tofu najemno nastrouháme a odložíme stranou. Připravíme si vyšší kulatou zapékací mísu a položíme do ní první palačinku. Na ni rozprostřeme trochu zeleninové směsi, na ni nasypeme trochu uzeného tofu, přidáme trochu bešamelu, který překryjeme další palačinkou.
Pak pokračujeme pořád stejně – na palačinku zeleninovou směs, tofu, bešamel, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Zakončujeme bešamelem, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 60 minut při 180 °C. (Průřez dortem vypadá nejlépe druhý den).
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem