Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené cibule, přidáme papriky, rajčata a mrkev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme troškou vody a pod pokličkou necháme pár minut podusit.
Pak si připravíme bešamel z másla, hladké mouky, mléka, nastrouhaného eidamu, špetky soli. Uzené tofu najemno nastrouháme a odložíme stranou. Připravíme si vyšší kulatou zapékací mísu a položíme do ní první palačinku. Na ni rozprostřeme trochu zeleninové směsi, na ni nasypeme trochu uzeného tofu, přidáme trochu bešamelu, který překryjeme další palačinkou.
Pak pokračujeme pořád stejně – na palačinku zeleninovou směs, tofu, bešamel, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Zakončujeme bešamelem, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 60 minut při 180 °C. (Průřez dortem vypadá nejlépe druhý den).
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové