Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené cibule, přidáme papriky, rajčata a mrkev, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme troškou vody a pod pokličkou necháme pár minut podusit.
Pak si připravíme bešamel z másla, hladké mouky, mléka, nastrouhaného eidamu, špetky soli. Uzené tofu najemno nastrouháme a odložíme stranou. Připravíme si vyšší kulatou zapékací mísu a položíme do ní první palačinku. Na ni rozprostřeme trochu zeleninové směsi, na ni nasypeme trochu uzeného tofu, přidáme trochu bešamelu, který překryjeme další palačinkou.
Pak pokračujeme pořád stejně – na palačinku zeleninovou směs, tofu, bešamel, dokud nezpracujeme všechny suroviny. Zakončujeme bešamelem, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme cca 60 minut při 180 °C. (Průřez dortem vypadá nejlépe druhý den).
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové