Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko, oloupanou a rozmačkanou bramboru, olej, sůl a cukr. Zpracujeme těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
Do pánvičky dáme trochu olivového oleje, vinnou klobásku vytlačíme ze střívka, rozdrobíme ji, přidáme trochu papriky a společně s drobně nakrájenou cibulkou osmahneme. Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s petrželkou přidáme do vychladlé klobásky.
Těsto vyválíme na plát (případně 2 pláty, pokud chceme 2 záviny), poklademe náplní, zavineme a necháme odpočinout dalších 30 minut. Troubu zahřejeme na 200 °C, závin potřeme mlékem a pečeme 25–30 minut.
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka