Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko, oloupanou a rozmačkanou bramboru, olej, sůl a cukr. Zpracujeme těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
Do pánvičky dáme trochu olivového oleje, vinnou klobásku vytlačíme ze střívka, rozdrobíme ji, přidáme trochu papriky a společně s drobně nakrájenou cibulkou osmahneme. Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s petrželkou přidáme do vychladlé klobásky.
Těsto vyválíme na plát (případně 2 pláty, pokud chceme 2 záviny), poklademe náplní, zavineme a necháme odpočinout dalších 30 minut. Troubu zahřejeme na 200 °C, závin potřeme mlékem a pečeme 25–30 minut.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky