Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko, oloupanou a rozmačkanou bramboru, olej, sůl a cukr. Zpracujeme těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
Do pánvičky dáme trochu olivového oleje, vinnou klobásku vytlačíme ze střívka, rozdrobíme ji, přidáme trochu papriky a společně s drobně nakrájenou cibulkou osmahneme. Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s petrželkou přidáme do vychladlé klobásky.
Těsto vyválíme na plát (případně 2 pláty, pokud chceme 2 záviny), poklademe náplní, zavineme a necháme odpočinout dalších 30 minut. Troubu zahřejeme na 200 °C, závin potřeme mlékem a pečeme 25–30 minut.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina