Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou. Osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vývar scedíme a uchováme.
Vývar z mlíčí a jiker: 1 mlíčí, 1 jikry, 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Mlíčí a jikry dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vše scedíme a vývar vylijeme, protože je hořký.
Jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) dusíme na másle. Pak zaprášíme jíškou z mouky a másla, znovu podusíme a zalijeme vývarem z hlav (cca 2,5 l), který jsme si uchovali. Přidáme obrané, na kousky nakrájené rybí maso, mlíčí a jikry. Ochutíme strouhaným muškátovým květem, strouhaným muškátovým ořechem a zázvorem. Ještě chvíli povaříme a podáváme s krutony.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé