Slavnostní rybí polévka

2.43

hodnoceno: 7
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 0,3
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • hladká mouka
    • muškátový květ
    • zázvor - mletý
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      ks kořen petržele
    • muškátový oříšek
    • 2,5
      l rybí vývar
    • krutony
    • 1
      ks jikry
    • 2
      ks rybí hlavy

Postup přípravy receptu

  • Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
  • Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou. Osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vývar scedíme a uchováme.
  • Vývar z mlíčí a jiker: 1 mlíčí, 1 jikry, 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
  • Mlíčí a jikry dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkové listy, ½ cibule a uvaříme doměka. Pak vše scedíme a vývar vylijeme, protože je hořký.
  • Polévka: 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, vařené rybí maso, mlíčí, jikry, strouhaný muškátový květ, strouhaný muškátový ořech, zázvor, máslo, hladká mouka, 2,5 l vývar z hlav, krutony
  • Jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) dusíme na másle. Pak zaprášíme jíškou z mouky a másla, znovu podusíme a zalijeme vývarem z hlav (cca 2,5 l), který jsme si uchovali. Přidáme obrané, na kousky nakrájené rybí maso, mlíčí a jikry. Ochutíme strouhaným muškátovým květem, strouhaným muškátovým ořechem a zázvorem. Ještě chvíli povaříme a podáváme s krutony.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: