Ušleháme smetanu dotuha. Pak rozšleháme celá vejce a přidáme cukr, vanilkový cukr a našleháme. Pak postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva – jen asi polovinu. Druhou polovinu lehce vmícháme střídavě s ušlehanou smetanou.
Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou či kokosem vysypané formy. Můžeme do jedné třetiny přimíchat kakao nebo mezi těsto proložit kolečka čerstvých banánů a rozinky.
Dáme péct do trouby asi na 200 stupňů. Pečeme podle druhu trouby 40–50 minut.
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater