Šlehačková bábovka bez vážení

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: 15 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2,5
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • mléko polotučné dle potřeby
    • kakao dle potřeby
    • citronová kůra
    • hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  • Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou smetanou, troškou rumu a citronové kůry na ovonění.
  • Zdá-li se nám těsto hutnější, přiléváme podle potřeby mléko. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 160°C cca 45-60 min (špejlí zkoušíme zda je hotovo). Můžeme odlít část těsta, přidat kakao a střídavě lít světlé-tmavé do formy, vznikne krásné mramorování.
  • Tento základní recept se dá obměňovat podle chuti a nálady :) ... přidat např. ořechy, kokos, nahrubo nastrouhanou margot čokoládu...fantazii a chuti se meze nekladou.
  • Tento recept mám ráda, postup je velice jednoduchý, bábovka je velmi vláčná a chutná. Snad bude chutnat i Vám :)
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: