Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou smetanou, troškou rumu a citronové kůry na ovonění.
Zdá-li se nám těsto hutnější, přiléváme podle potřeby mléko. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 160°C cca 45-60 min (špejlí zkoušíme zda je hotovo). Můžeme odlít část těsta, přidat kakao a střídavě lít světlé-tmavé do formy, vznikne krásné mramorování.
Tento základní recept se dá obměňovat podle chuti a nálady :) ... přidat např. ořechy, kokos, nahrubo nastrouhanou margot čokoládu...fantazii a chuti se meze nekladou.
Tento recept mám ráda, postup je velice jednoduchý, bábovka je velmi vláčná a chutná. Snad bude chutnat i Vám :)
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka