Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou smetanou, troškou rumu a citronové kůry na ovonění.
Zdá-li se nám těsto hutnější, přiléváme podle potřeby mléko. Těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 160°C cca 45-60 min (špejlí zkoušíme zda je hotovo). Můžeme odlít část těsta, přidat kakao a střídavě lít světlé-tmavé do formy, vznikne krásné mramorování.
Tento základní recept se dá obměňovat podle chuti a nálady :) ... přidat např. ořechy, kokos, nahrubo nastrouhanou margot čokoládu...fantazii a chuti se meze nekladou.
Tento recept mám ráda, postup je velice jednoduchý, bábovka je velmi vláčná a chutná. Snad bude chutnat i Vám :)
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku