balíček
čokoláda
bílá a mléčná, může být i hořká – jak kdo má rád
kakao
cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme, smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlijeme na pečicí papír a pečeme dozlatova.
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou i mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému, stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě