balíček
čokoláda
bílá a mléčná, může být i hořká – jak kdo má rád
kakao
cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme, smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlijeme na pečicí papír a pečeme dozlatova.
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou i mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému, stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka