balíček
čokoláda
bílá a mléčná, může být i hořká – jak kdo má rád
kakao
cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme, smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlijeme na pečicí papír a pečeme dozlatova.
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou i mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému, stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě