balíček
čokoláda
bílá a mléčná, může být i hořká – jak kdo má rád
kakao
cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme, smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlijeme na pečicí papír a pečeme dozlatova.
Všechny šlehačky vyšleháme se ztužovačem a osladíme dle chuti. Nahrubo nasekáme bílou i mléčnou čokoládu a vmícháme. Na plát opatrně namažeme silnější vrstvu šlehačkového krému, stočíme a dáme do ledničky na 20 minut.
Vejce smíchat s cukrem, přidat neušlehanou šlehačku.
Smíchat mouku s práškem do pečiva a přidat k vejcím se smetanou.…
více o Šlehačková bábovka od Karolíny
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort