
3
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký… více o Šlehačkové řezy
1. Suroviny spojíme v těsto, můžeme dát do chladničky 2. Rozdělíme na 8 dílů, každý díl rozválíme a rozdělíme na 8 dílů… více o Šlehačkové rohlíčky
Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme 1/2 hodiny odpočinout v lednici. Pokud děláme sladkou… více o Šlehačkové taštičky (šátečky)
Nakládání okurek patří k oblíbeným letním aktivitám v mnoha rodinách, kde se recepty předávají… Celý článek
Padesátka rozhodně není stáří! Je to nový začátek. S větším nadhledem, zkušenostmi a potřebou … Celý článek
Prázdniny u babičky byly vždycky naprosto nejlepší. Nejen proto, že byly úplně bez starostí,… Celý článek
Letní prázdniny jsou skvělou příležitostí pro objevování nových chutí a vyzkoušení různých… Celý článek
Bůček omyjeme, osušíme a ostrým nožem v něm vytvoříme kpasu. Housky nakrájíme na kostičky, postříkáme mlékem, přidáme… více o Nadívaný vepřový bůček
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu… více o Přehnutý jablkový koláč
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce. V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství… více o Tajemství mlékaře Jakuba
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme… více o Vrstvený masový bochník
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme… více o Zapékané kysané zelí
Tři rybí prsty usmažíme běžným postupem. Dáme na talíř těsně vedle sebe, nahoru položíme pizza šunku, potřeme drceným… více o Rybí prsty s lososem
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a společně s cukrem utřeme do pěny. Přilijeme několik lžic… více o Škvarkové placky
* vše rozmixovat * do dortové formy poklademe piškoty * nalijeme 1/2 hmoty, naklademe ovoce a piškoty * zalijeme… více o Tvarohový nepečený dort
Ve velké míse (nebo kuchyňském robotu), šleháme dohromady máslo v pokojové teplotě (velmi důležité!), cukr a vanilku… více o Americký krém frosting na dort nebo muffiny
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké… více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Máslo, vodu, cukr a kakao povaříme 5 minut a pak 5 minut chladíme. Z povařené hmoty oddělíme 1 sklenici a do ní… více o Koláč s kokosem