Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou stranou vařečky dírky – jednu vedlé druhé. Celou plochu piškotu polijeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, natřeme na piškot a pocákáme jej vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
Místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně pevná.
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.