Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou stranou vařečky dírky – jednu vedlé druhé. Celou plochu piškotu polijeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, natřeme na piškot a pocákáme jej vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
Místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně pevná.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka