Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou stranou vařečky dírky – jednu vedlé druhé. Celou plochu piškotu polijeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, natřeme na piškot a pocákáme jej vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
Místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně pevná.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí