Šlehačkové brambory Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek a pažitku jemně nasekáme. Ve smetaně promícháme maggi a sůl.… více o Šlehačkové brambory
Šlehačkové řezy Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylijeme na hluboký… více o Šlehačkové řezy
Šlehačkové taštičky (šátečky) Z uvedených ingrediencí zpracujeme hladké těsto a necháme 1/2 hodiny odpočinout v lednici. Pokud děláme sladkou… více o Šlehačkové taštičky (šátečky)
9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na kukuřičnou… Základní praktické tipy pro bezlepkové vaření by neměly zajímat jen celiaky nebo lidi, kteří z… Celý článek
Chudá jídla našich předků: 5 českých receptů, které jste možná… Připravte si k obědu nebo k večeři jídla, která si s oblibou dávali naši předkové. Tradiční a… Celý článek
Ketodieta a vše, co o ní potřebujete vědět: Seznam povolených a… Ketodieta si v posledních letech získala velkou oblibu. Je totiž účinná, výsledky jsou rychle… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové večeře, které budete mít do 30… V dnešní uspěchané době je někdy těžké skloubit pracovní a osobní život a přitom stále jíst… Celý článek
Tvarohový koláč s oříšky Z kvasnic, cukru, mléka a mouky zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na plech. Troubu… více o Tvarohový koláč s oříšky
Klobásová omáčka Cibuli nakrájíme nadrobno a mírně osmažíme na másle, přidáme sladkou papriku a na kolečka nakrájené klobásy. Zalejeme… více o Klobásová omáčka
Plněná kuřecí stehna s cibulovým… Stehna částečně nebo úplně vykostíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, v misce uhněteme máslo se žloutky, přidáme… více o Plněná kuřecí stehna s cibulovým salátem
Omáčka z drůbežích jater Játra očistíme,opláchneme a necháme okapat.Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.K cibuli… více o Omáčka z drůbežích jater
Vepřová panenka Vepřovou panenku očistíme od přebytečného tuku a blan, osolíme a opepříme. Na kuchyňskou desku poklademe slaninu tak… více o Vepřová panenka
Paella de marisco 1. Rajčata opláchneme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.Rybí filety a vyloupané krevety očistíme a… více o Paella de marisco
Mléčně kvašená zelenina 1. Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme, prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí. 2. Vymačkáme… více o Mléčně kvašená zelenina
Išelská kolečka Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby… více o Išelská kolečka
Rychlé koblihy Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci… více o Rychlé koblihy
Lívance z kefíru Zaděláme těsto, které v lívanečníku smažíme. Potíráme marmeládou a nebo umíchaným tvarohem a sypeme cukrem se skořicí. více o Lívance z kefíru
Cejn na bylinkách Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet. Mezitím prohřejte v másle… více o Cejn na bylinkách
Kabanosová pomazánka 1. Nastrouhaný kabanos smícháme s nakrájenou cibulí a majonézou. 2. Poté smícháme zálivku a jen nahřejeme v… více o Kabanosová pomazánka