Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme šlehačku, prošlehneme, vsypeme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem. Pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami. Necháme mezi nimi mezery na ozdobení krémem. Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému.
Šlehačku můžete použít v prášku, výborně drží tvar. Je už lehce sladká, takže není nutné přidávat vanilkové cukry do zakysaných smetan.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce