Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme šlehačku, prošlehneme, vsypeme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem. Pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami. Necháme mezi nimi mezery na ozdobení krémem. Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému.
Šlehačku můžete použít v prášku, výborně drží tvar. Je už lehce sladká, takže není nutné přidávat vanilkové cukry do zakysaných smetan.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage