Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme šlehačku, prošlehneme, vsypeme mouku s práškem do pečiva a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem. Pečeme cca 20 minut. Po vychladnutí propícháme piškot koncem vařečky a celý zalijeme uvařenou kávou s rumem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem a přimícháme zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem. Část krému oddělíme na zdobení pruhů, zbytek natřeme na piškot a poklademe v řadách jahodami. Necháme mezi nimi mezery na ozdobení krémem. Na pánvi opražíme mandlové lupínky nasucho a posypeme pruhy krému.
Šlehačku můžete použít v prášku, výborně drží tvar. Je už lehce sladká, takže není nutné přidávat vanilkové cukry do zakysaných smetan.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda