Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané velké dortové formy (nebo menšího pekáčku) a povrch vydatně posypeme oloupanými a pokrájenými mandlemi. Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova (cca 25–30 minut/160 °C). Ještě horký pořádně pocukrujeme.
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany