Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem