Červený olej vytvoříme rozpálením obyčejného oleje, do kterého přidáme nakrájenou feferonku. Pak to přidáme k masu a feferonky vyndáme.
Slepici uvaříme doměkka. Po vychladnutí ji stáhneme z kůže a obereme maso. Roztrháme na menší kousky a smícháme se sójovou omáčkou, červeným olejem, hořčicí a bílým vínem. Ochutíme solí a pepřem. Pokud je potřeba, rozředíme vývarem. Připravujeme nejlépe dva dny předem, aby se pokrm rozležel.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě