Červený olej vytvoříme rozpálením obyčejného oleje, do kterého přidáme nakrájenou feferonku. Pak to přidáme k masu a feferonky vyndáme.
Slepici uvaříme doměkka. Po vychladnutí ji stáhneme z kůže a obereme maso. Roztrháme na menší kousky a smícháme se sójovou omáčkou, červeným olejem, hořčicí a bílým vínem. Ochutíme solí a pepřem. Pokud je potřeba, rozředíme vývarem. Připravujeme nejlépe dva dny předem, aby se pokrm rozležel.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka