Slezský točený perník

3.29

hodnoceno: 14
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 320
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička skořice 1–2
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 3
      lžíce med 2–3
    • 0,5
      lžíce jedlá soda nebo prášku do pečiva
  • Náplň
    • hnědý rum
    • povidla
    • ořechy sekané (není nutné)
    • kokos
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience na těsto vypracujeme na válu. Necháme asi na 30 minut odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na kterém si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme směsí povidel, rumu, kokosu a posypeme ořechy (ořechy nejsou nutné). Poté plát těsta poskládáme nadvakrát jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20–25 minut na 180–200 °C.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: