Všechny ingredience na těsto vypracujeme na válu. Necháme asi na 30 minut odpočinout v lednici. Pak vyválíme obdélník, na kterém si nožem naznačíme tři části. Pak těsto potřeme směsí povidel, rumu, kokosu a posypeme ořechy (ořechy nejsou nutné). Poté plát těsta poskládáme nadvakrát jako papír do podlouhlé obálky. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na pečicím papíru 20–25 minut na 180–200 °C.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka