koření na steak
dle chuti, lze nahradit směsí papriky, tymiánu, koriandru, rozmarýnu a česneku
100
g
rajský protlak
500
g
nakládaná loupaná rajčata
i se šťávou
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a kořením. Ke směsi přilijeme krájená rajčata i se šťávou, worcester, ocet. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr (1–2 lžičky) a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení promíchat nebo podlít malým množstvím vody.
Žemle nebo bagetky rozkrojíme, ale nedokrojíme, bohatě naplníme teplou masovou směsí a naskládáme vedle sebe do pekáčku nebo na plech. Maso v žemlích zasypeme dle chuti sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. Zapečeme tak, aby byly bagetky rozpečené, křupavé a sýr rozpuštěný.
Podáváme ihned v ubrousku jako rychlé jídlo či občerstvení, nebo na talíři se zeleninovou oblohou.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči