koření na steak
dle chuti, lze nahradit směsí papriky, tymiánu, koriandru, rozmarýnu a česneku
100
g
rajský protlak
500
g
nakládaná loupaná rajčata
i se šťávou
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a kořením. Ke směsi přilijeme krájená rajčata i se šťávou, worcester, ocet. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr (1–2 lžičky) a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení promíchat nebo podlít malým množstvím vody.
Žemle nebo bagetky rozkrojíme, ale nedokrojíme, bohatě naplníme teplou masovou směsí a naskládáme vedle sebe do pekáčku nebo na plech. Maso v žemlích zasypeme dle chuti sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. Zapečeme tak, aby byly bagetky rozpečené, křupavé a sýr rozpuštěný.
Podáváme ihned v ubrousku jako rychlé jídlo či občerstvení, nebo na talíři se zeleninovou oblohou.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou