koření na steak
dle chuti, lze nahradit směsí papriky, tymiánu, koriandru, rozmarýnu a česneku
100
g
rajský protlak
500
g
nakládaná loupaná rajčata
i se šťávou
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a kořením. Ke směsi přilijeme krájená rajčata i se šťávou, worcester, ocet. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr (1–2 lžičky) a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení promíchat nebo podlít malým množstvím vody.
Žemle nebo bagetky rozkrojíme, ale nedokrojíme, bohatě naplníme teplou masovou směsí a naskládáme vedle sebe do pekáčku nebo na plech. Maso v žemlích zasypeme dle chuti sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. Zapečeme tak, aby byly bagetky rozpečené, křupavé a sýr rozpuštěný.
Podáváme ihned v ubrousku jako rychlé jídlo či občerstvení, nebo na talíři se zeleninovou oblohou.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)