koření na steak
dle chuti, lze nahradit směsí papriky, tymiánu, koriandru, rozmarýnu a česneku
100
g
rajský protlak
500
g
nakládaná loupaná rajčata
i se šťávou
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a kořením. Ke směsi přilijeme krájená rajčata i se šťávou, worcester, ocet. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr (1–2 lžičky) a dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme během dušení promíchat nebo podlít malým množstvím vody.
Žemle nebo bagetky rozkrojíme, ale nedokrojíme, bohatě naplníme teplou masovou směsí a naskládáme vedle sebe do pekáčku nebo na plech. Maso v žemlích zasypeme dle chuti sýrem a zapečeme v rozpálené troubě. Zapečeme tak, aby byly bagetky rozpečené, křupavé a sýr rozpuštěný.
Podáváme ihned v ubrousku jako rychlé jídlo či občerstvení, nebo na talíři se zeleninovou oblohou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou