Slovenská kapustnica – zelňačka z Topoľčan

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      cibule
    • 2
      brambory
    • sůl
    • 4
      česnek
    • voda
    • 40
      g hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • bobkový list
    • klobása
    • nové koření
    • sušené houby
    • 2
      ks kysané zelí
    • kmín
    • mouka
    • 400
      g uzená žebra

Postup přípravy receptu

  • Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme doměkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a veškeré koření včetně špetky soli. Mezitím obereme z žeber uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji dozlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec celou směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec ji jemně zahustíme moukou a trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
  • Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
  • Podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: