Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme doměkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a veškeré koření včetně špetky soli. Mezitím obereme z žeber uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji dozlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec celou směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec ji jemně zahustíme moukou a trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely