Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.
Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků. Každý rozválíme na placičku a naplníme.
Zabalíme, potřeme máslem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme je ve směsi máku s moučkovým cukrem.
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák