Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.
Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků. Každý rozválíme na placičku a naplníme.
Zabalíme, potřeme máslem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme je ve směsi máku s moučkovým cukrem.
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
nakrájet maso na nudličky.zprudka osmažit na troše oleje,na to na kolečka nakrájenou cibuli,osolit,podlít a dusit.
pak…
více o Vepřové nudličky na kari
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem