Slovenské buchtičky

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
    • 150
      ml mléko
    • 1
      vanilkový cukr
    • 20
      g droždí
    • 100
      g cukr krupice
  • Na obalení
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g mák mletý
    • 50
      g med
  • Náplň
    • skořice
    • 1
      kelímek povidla
    • 200
      g sušené švestky

Postup přípravy receptu

  • Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné máslo smícháme a vypracujeme těsto. Necháme kynout 40 minut.
  • Švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout, trochu pokrájíme, smícháme se skořicí a povidly. Pokud jsou povidla příliš hustá, naředíme je trochou mléka. Po vykynutí uděláme z těsta váleček a nakrájíme cca 35 kousků. Každý rozválíme na placičku a naplníme.
  • Zabalíme, potřeme máslem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 180 °C 20 minut. Když buchtičky vychladnou, potíráme je medem svařeným s 50 ml vody a obalíme je ve směsi máku s moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme