Slovenský válený štrúdl

2.45

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
  • Jíška
    • 70
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  • Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou. Nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válu 30 minut odpočinout.
  • Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky – pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí a pro chuť přidáme strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), vejcem a v předehřáté troubě pečeme do zrůžovění.
  • Recept dostala mamka od své známé. Dnes jsem štrúdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Zařazení: Moučníky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: