Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou. Nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válu 30 minut odpočinout.
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky – pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí a pro chuť přidáme strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), vejcem a v předehřáté troubě pečeme do zrůžovění.
Recept dostala mamka od své známé. Dnes jsem štrúdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem